Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 14519

Ingredience

Jarní zelenina
12 ks Brambory
12 ks Cibule
225 g Fazolové lusky zelené
340 g Hrášek
8 ks Mrkev kořen
1 polévková lžíce Petržel - nať
6 ks Tuřín
Jarní skopové ragú
1 ks Bylinky čerstvé - svazek
4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
6 polévková lžíce Olej stolní
1 kávová lžička Pepř černý mletý
5 ks Rajčata
800 g Skopové kotlety
1 kávová lžička Sůl
1 špetka Tymián sušený
140 ml Víno bílé
570 ml Vývar z hovězích kostí
1 stroužek Česnek
2 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 764 kcal
Kilojoule 3 198kJ
24% Sacharidy 86 g
34% Tuky 26 g
29% Sodík 580 mg
77% Bílkoviny 43 g

Jarní skopové ragú postup přípravy receptu:

1

Na větší pánvi rozpálíme asi polovinu oleje, kotlety obalíme v mouce smíchané se solí, pepřem a tymiánem. Kotlety po 4 kusech osmahneme a přendáme do pekáče.

2

Na výpeku z pánve osmažíme na jemno nakrájenou šalotku a utřený česnek, přilijeme vývar, přivedeme k varu. Na prudším ohni necháme trochu odpařit a přidáme oloupaná, na hrubo pokrájená rajčata.

3

Omáčku nalijeme na maso a obrátíme, aby se kotlety rovnoměrně pokryly. Přidáme svazek bylinek, zakryjeme a 30 minut pečeme v troubě na 180°C, až maso změkne. Asi po 10 minutách přidáme mrkev a brambory. 15 minut před koncem pečení přidáme i tuřín, fazolky, hrášek a jarní cibulku.

4

Po 30 minutách pečení odebereme maso a zeleninu, která je již měkká. Odpaříme část omáčky prudkým varem a povaříme zeleninu, která ještě není zcela hotová. Před podáváním polijeme maso a zeleninu omáčkou a posypeme petrželí.

Poznámka

Servírujeme teplé. Zeleninu můžeme podle přání nahradit jinou, místo sterilovaných rajčat můžeme použít čerstvá.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept