Jarní skopové ragú - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jarní skopové ragú
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 14519 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Jarní zelenina | |
---|---|
12 ks | Brambory |
12 ks | Cibule |
225 g | Fazolové lusky zelené |
340 g | Hrášek |
8 ks | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
6 ks | Tuřín |
Jarní skopové ragú | |
1 ks | Bylinky čerstvé - svazek |
1 stroužek | Česnek |
4 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
6 polévková lžíce | Olej stolní |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
5 ks | Rajčata |
2 ks | Šalotka |
800 g | Skopové kotlety |
1 kávová lžička | Sůl |
1 špetka | Tymián sušený |
140 ml | Víno bílé |
570 ml | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 70g |
---|---|
Cholesterol | 5,6mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 40g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 95,8mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Fazolové lusky zelené, Hrášek, Tuřín, Česnek, Olej stolní, Rajčata, Šalotka, Sůl, Tymián sušený, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Petržel - nať, Bylinky čerstvé - svazek, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Skopové kotlety, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jarní skopové ragú postup přípravy receptu:
1 | Na větší pánvi rozpálíme asi polovinu oleje, kotlety obalíme v mouce smíchané se solí, pepřem a tymiánem. Kotlety po 4 kusech osmahneme a přendáme do pekáče. |
2 | Na výpeku z pánve osmažíme na jemno nakrájenou šalotku a utřený česnek, přilijeme vývar, přivedeme k varu. Na prudším ohni necháme trochu odpařit a přidáme oloupaná, na hrubo pokrájená rajčata. |
3 | Omáčku nalijeme na maso a obrátíme, aby se kotlety rovnoměrně pokryly. Přidáme svazek bylinek, zakryjeme a 30 minut pečeme v troubě na 180°C, až maso změkne. Asi po 10 minutách přidáme mrkev a brambory. 15 minut před koncem pečení přidáme i tuřín, fazolky, hrášek a jarní cibulku. |
4 | Po 30 minutách pečení odebereme maso a zeleninu, která je již měkká. Odpaříme část omáčky prudkým varem a povaříme zeleninu, která ještě není zcela hotová. Před podáváním polijeme maso a zeleninu omáčkou a posypeme petrželí. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Zeleninu můžeme podle přání nahradit jinou, místo sterilovaných rajčat můžeme použít čerstvá.