Jednoduchý recept

Hrušky na červeném víně

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 14520
Kategorie: Ovocné dezerty

Ingredience

0,5 ks Citrony
225 g Cukr krupice
6 ks Hrušky
1 ks Skořice celá
570 ml Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 299 kcal
Kilojoule 1 249kJ
17% Sacharidy 60 g
1% Tuky 0 g
0% Sodík 5 mg
2% Bílkoviny 1 g

Hrušky na červeném víně postup přípravy receptu:

1

V zapékací nádobě nebo hluboké pánvi přivedeme k varu víno, citrónovou šťávu s kůrou, cukr a skořici. Mícháme, dokud se cukr nerozpustí, potom prudce vaříme 1 minutu.

2

Hrušky podélně oloupeme a odstraníme bubáka. Hrušky postavíme do slabě vroucího vína stopkami nahoru. Pomalu vaříme 20 minut, až budou hrušky měkké. Pokud sirup hrušky celé nezakryje, vaříme je položené na boku, poléváme a obracíme. Hrušky necháme v sirupu zchladit a vyndáme je, až když jsou vlažné. Skořici a citrónovou kůru vyjmeme.

3

Pokud je sirup stále řídký, vyndáme z něj hrušky, část vyvaříme. Sirup nalijeme na hrušky. Podáváme teplé nebo necháme zchladit v lednici. Můžeme zdobit šlehačkou a lupínky pražených mandlí.

Poznámka

Místo červeného vína můžeme použít bílé nebo ovocný džus. Pokud budou hrušky při vaření příliš bledé, lze použít potravinářské barvivo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept