Jednoduchý recept

Baskická čokoládová pěna

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 14521

Ingredience

1 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Rum
3 ks Vejce slepičí
75 ml Voda pitná
180 g Čokoláda hořká

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 235 kcal
Kilojoule 982kJ
5% Sacharidy 19 g
20% Tuky 15 g
2% Sodík 48 mg
9% Bílkoviny 5 g

Baskická čokoládová pěna postup přípravy receptu:

1

V hrnci smícháme čokoládu, nalámanou na malé kousky, s vodou.

2

Vaříme při velmi nízké teplotě až do hustého krému.

3

Odstavíme, necháme trochu vychladnout a přimícháme máslo.

4

Postupně zašleháme žloutky a přiléváme rum. Z bílků ušleháme pevný sníh, pomalu smícháme s pěnou.

5

Nalijeme do misek a necháme přes noc vychladit. Podáváme se šlehačkou a čokoládovými hoblinami.

Poznámka

Servírujeme studené. Čokoládu můžeme rozpustit v kávě nebo džusu. Rum lze nahradit likérem. Bílky nepřešleháváme, jinak bude mít pěna zrnitou strukturu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept