Chlazené citrónové suflé - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chlazené citrónové suflé
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 14522 |
Kategorie: | Ovocné dezerty |
Ingredience
Ozdoba | |
---|---|
2 polévková lžíce | Pistácie |
140 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
Chlazené citrónové suflé | |
2 ks | Citrony |
180 g | Cukr krupice |
180 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
3 ks | Vejce slepičí |
4 polévková lžíce | Voda pitná |
1 polévková lžíce | Želatina |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 181,3mg |
Draslík | 139,1mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pistácie, Citrony, Cukr krupice, Vejce slepičí, Voda pitná, Želatina mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Smetana 33% (šlehačka), Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chlazené citrónové suflé postup přípravy receptu:
1 | Žloutky, citrónovou kůru a šťávu vyšleháme ve větší míse do zhoustnutí. Přisypeme cukr, mísu postavíme na hrnec s horkou vodou a šleháme, až směs zhoustne a táhne se. Odstavíme a ještě několik minut šleháme. |
2 | Želatinu rozpustíme ve 3 - 4 lžících vody, nalijeme do směsi a promícháme. Mísu postavíme na studené místo, například na led a mícháme, než směs zhoustne. |
3 | Bílky ušleháme do pevného ale nijak suchého sněhu. Šlehačku také ušleháme a spolu se sněhem vmícháme do směsi. Kolem mísy na suflé připevníme dvojitý povoskovaný papír, aby přesahoval okraje asi o 7,5 cm. |
4 | Směs nalijeme do připravené mísy a zchladíme, aby želatina ztuhla. Před podáváním odstraníme papír a část šlehačky natřeme po stranách směsi. Oříšky nasekáme na jemno a opatrně vtlačíme do stran šlehačky. Zbytek nastříkáme do tvaru a horní část suflé ozdobíme hoblinkami citrónové kůry. |
Poznámka
Servírujeme studené. Želatina se nesmí vařit, jinak ztuhne. Mísu neplníme víc jak 3 cm nad okraj, po ozdobení by se sesunula.