Recept

Dušená zelenina s vepřovými panenkami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 14523
Kategorie: Maso

Ingredience

500 g Brambory
1 ks Cibule
400 g Kapusta hlávková
200 g Mrkev kořen
3 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
2 ks Pórek
1 kávová lžička Sůl
1 špetka Vegeta
400 g Vepřová panenka
500 ml Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 431 kcal
Kilojoule 1 801kJ
16% Sacharidy 58 g
166% Tuky 124 g
46% Sodík 920 mg
62% Bílkoviny 35 g

Dušená zelenina s vepřovými panenkami postup přípravy receptu:

1

Oloupané brambory a mrkev nakrájíme na kostky. Omytou kapustu nakrájíme na nudličky, očištěný pórek na kolečka. Oloupanou cibuli jemně pokrájíme a necháme zesklovatět na oleji.

2

Maso omyjeme, osušíme a rozkrájíme na kostky. Přidáme k cibuli a zprudka opečeme po všech stranách. Vmícháme zeleninu s bramborami, osolíme, opepříme a za častého míchání asi 5 minut opékáme. Zalijeme vývarem a zvolna dusíme pod pokličkou 30 - 35 minut.

3

Dušenou zeleninu s masem dochutíme Vegetou, upravíme na talíře a posypeme nasekanou petrželkou.

4

Podáváme s celozrnným chlebem.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept