Recept

Kuře s bazalkovou omáčkou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 14526

Ingredience

1 polévková lžíce Bazalka
50 g Fenykl sladký - hlíza
1000 g Kuře
1 ks Mrkev kořen
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Pórek
2 ks Rajčata
1 kávová lžička Sůl
1 kávová lžička Tymián čerstvý
300 ml Vývar slepičí
2 polévková lžíce Zakysaná smetana
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 636 kcal
Kilojoule 2 662kJ
5% Sacharidy 19 g
167% Tuky 125 g
32% Sodík 641 mg
88% Bílkoviny 49 g

Kuře s bazalkovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Omyté kuře rozdělíme na 8 kousků, kůži odstraníme a porce vykostíme. Maso osolíme, opepříme a opečeme po všech stranách na oleji.

2

Ke kuřeti přidáme oloupaný, nasekaný česnek, omytá, nadrobno nakrájená rajčata, nasekané bylinky a vše krátce osmahneme. Zalijeme vývarem a dusíme pod pokličkou asi 15 minut. Potom maso vyjmeme a udržujeme teplé.

3

Vývar procedíme a povaříme v něm oloupanou cibuli, mrkev, fenykl a pórek nakrájené na nudličky. Osolíme, opepříme a přidáme smetanu.

4

Na talíře upravíme porce kuřete, obložíme zeleninou a ozdobíme lístky bazalky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept