Domácí marinované sledě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Domácí marinované sledě
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 14529 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
500 g | Brambory vařené |
5 ks | Cibulka jarní |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Hořčičné semínko |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
250 ml | Ocet vinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 ks | Sleď čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 140,0mg |
Draslík | 498,6mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,3mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Cibulka jarní, Citronová šťáva, Hořčičné semínko, Kopr čerstvý, Ocet vinný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Sleď čerstvý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Domácí marinované sledě postup přípravy receptu:
1 | Do kastrolu nalijeme ocet, citronovou šťávu, 125 ml vody, přidáme hořčičná semínka a vše uvedeme do varu. Přidáme očištěné, na špalíčky nakrájené cibulky a vaříme asi 5 minut těsně pod bodem varu. Odstavíme z ohně, necháme vychladnout. |
2 | Uvařené brambory rozpůlíme a spolu s řezy ze sleďů je navrstvíme do mísy. Opepříme a zalijeme vychladlou marinádou. Nakonec pokrm posypeme nasekaným koprem. Mísu zakryjeme fólií a sledě necháme alespoň 2 dny rozležet. |
Poznámka
Servírujeme studené.