Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 14530
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

1 polévková lžíce Bazalka
1 ks Bobkový list
3 ks Brambory
4 ks Celer - nať
2 ks Česnek
1 ks Chilli paprička
1 ks Cibule
3 ks Cuketa
225 g Fazole bílé
120 g Fazolové lusky zelené
1 ks Kapusta hlávková
1 ks Kosti vepřové
2 ks Mrkev kořen
2 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
225 g Rajčata
1 ks Rozmarýn čerstvý
1 kávová lžička Sůl
200 g Sýr Parmezán
2500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 637 kcal
Kilojoule 2 665kJ
24% Sacharidy 86 g
252% Tuky 189 g
52% Sodík 1 g
78% Bílkoviny 44 g

Minestra postup přípravy receptu:

1

Bílé fazole (cannellini) namočíme do studené vody a necháme přes noc máčet.

2

Olej rozpálíme v hrnci a vložíme do něj šunkovou kost, nakrájenou cibuli a utřený česnek. Smažíme, až cibule změkne, ale nezbarví se. Přidáme nakrájenou nať celeru, na kostičky krájenou mrkev, kapustu a zelené fazolové lusky. Pokud použijeme místo kapusty čerstvý špenát, přidáme ho později.

3

Fazole osušíme, rajčata oloupeme a spolu s čili papričkou přidáme do hrnce. Přilijeme vodu a přivedeme k varu. Z povrchu dle potřeby sléváme tuk. Přidáme bobkový list, rozmarýn a na velmi mírném ohni vaříme nezakryté asi 75 minut, až jsou fazole měkké.

4

Přidáme na kostičky pokrájené brambory, vaříme ještě 20 minut. Nakonec přidáme rozkrájenou cuketu, případně špenát a vaříme dalších 20 minut. Z povrchu sléváme tuk. Vyndáme kost, koření, přidáme čerstvou bazalku a petržel.

5

Podáváme posypané strouhaným parmezánem.

Poznámka

Servírujeme teplé. azole musí být dobře uvařené. Místo brambor můžeme použít těstoviny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept