Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 14531
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

3 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Muškátový oříšek
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
120 g Špenátový protlak mražený
0,5 kávová lžička Sůl
90 g Sýr Parmezán
225 g Sýr Ricotta
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 328 kcal
Kilojoule 1 372kJ
1% Sacharidy 4 g
36% Tuky 27 g
28% Sodík 554 mg
31% Bílkoviny 18 g

Špenátové nočky postup přípravy receptu:

1

Špenát důkladně zbavíme vody. Smícháme se sýrem Ricotta, polovinou nastrouhaného Parmezánu, solí, pepřem a špetkou čerstvě namletého muškátového oříšku. Postupně zašleháme vejce, až hmota dobře drží, potom tvarujeme nočky. Na každý noček použijeme 1 lžíci hmoty.

2

Po 3 - 4 kusech vkládáme do mírně vroucí vody, vaříme 1 až 2 minuty, dokud nočky nevyplavou. Poté je přendáme do máslem vymazané zapékací formy.

3

Posypeme zbytkem Parmezánu a másla. Ohříváme 10 minut v troubě, před podáváním opečeme na předehřátem grilu.

Poznámka

Servírujeme teplé s rajčatovou nebo sýrovou omáčkou jako lehký oběd.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept