Paprikový salát s kapary - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Paprikový salát s kapary
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 14532 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bazalka |
1 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Kapary sterilované |
1 polévková lžíce | Majoránka |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
6 polévková lžíce | Olej olivový |
3 ks | Paprika zelená |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 109,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 43,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Kapary sterilované, Majoránka, Ocet vinný, Paprika zelená mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Paprikový salát s kapary postup přípravy receptu:
1 | Velké papriky třech barev přepůlíme, odstraníme semínka a stopky. Papriky stlačíme, vnější strany pomažeme olejem a dáme na předehřátý gril. Grilujeme, až se slupka zvrásní, poté je zabalíme do ubrousku a necháme 15 minut odležet. Vybalíme, uvolněnou slupku sloupneme. |
2 | Papriky nakrájíme na silnější proužky a upravíme na talíři. Posypeme nasekaným česnekem, bazalkou, majoránkou a kapary. |
3 | Smícháme zbytek oleje, ocet, sůl, pepř a salát směsí polijeme. |
4 | Před podáváním chladíme asi 1 hodinu v lednici. |
Poznámka
Servírujeme studené. Listy bazalky se místo sekání můžou srolovat a nůžkami ostříhat.