Recept

Bramborová omeleta s cibulí

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 14533

Ingredience

750 g Brambory
2 ks Cibule
8 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
6 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 266 kcal
Kilojoule 1 113kJ
8% Sacharidy 29 g
14% Tuky 10 g
17% Sodík 336 mg
29% Bílkoviny 16 g

Bramborová omeleta s cibulí postup přípravy receptu:

1

Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Oloupanou cibuli jemně nasekáme.

2

Na pánvi rozehřejeme 4 lžíce oleje, necháme na něm zesklovatět cibuli a vyjmeme ji. Do pánve vložíme plátky brambor a opékáme je pod pokličkou na mírném ohni asi 25 minut.

3

Do brambor vmícháme cibuli, osolíme, opepříme a necháme vychladnout. V míse rozšleháme vejce, brambory do nich vmícháme.

4

Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje, vložíme omeletové těsto a pečeme asi 8 minut. Potom omeletu obrátíme, přidáme zbylý olej a pečeme dalších 8 minut.

5

Omeletu rozdělíme na 4 díly, upravíme na talíře a podáváme s čerstvou zeleninou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept