Bramborová omeleta s cibulí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborová omeleta s cibulí
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 14533 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
750 g | Brambory |
2 ks | Cibule |
8 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
6 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 368,0mg |
Draslík | 964,9mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,1mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborová omeleta s cibulí postup přípravy receptu:
1 | Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Oloupanou cibuli jemně nasekáme. |
2 | Na pánvi rozehřejeme 4 lžíce oleje, necháme na něm zesklovatět cibuli a vyjmeme ji. Do pánve vložíme plátky brambor a opékáme je pod pokličkou na mírném ohni asi 25 minut. |
3 | Do brambor vmícháme cibuli, osolíme, opepříme a necháme vychladnout. V míse rozšleháme vejce, brambory do nich vmícháme. |
4 | Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje, vložíme omeletové těsto a pečeme asi 8 minut. Potom omeletu obrátíme, přidáme zbylý olej a pečeme dalších 8 minut. |
5 | Omeletu rozdělíme na 4 díly, upravíme na talíře a podáváme s čerstvou zeleninou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.