Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 14534
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

2 ks Celer - nať
1 stroužek Česnek
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Cukr krupice
1 polévková lžíce Kapary sterilované
1 ks Lilek
2 polévková lžíce Ocet vinný
140 ml Olej olivový
12 ks Olivy černé
2 ks Paprika červená
1 kávová lžička Pepř černý mletý
450 g Rajčata
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 558 kcal
Kilojoule 2 334kJ
8% Sacharidy 30 g
69% Tuky 51 g
137% Sodík 3 g
8% Bílkoviny 4 g

Sicilská caponata postup přípravy receptu:

1

Lilky překrojíme na polovinu, na uříznuté ploše utvoříme několik zářezů. Posolíme a necháme 30 minut oschnout. Potom lilky opláchneme, osušíme, nakrájíme na kostky o hraně 2,5 cm.

2

Ve větší pánvi rozpálíme olej, přidáme na kolečka pokrájenou cibuli, na kostičky rozkrájenou papriku a celer. Snížíme telotu a za stálého míchání smažíme asi 5 minut. Přidáme lilky a smažíme ještě dalších 5 minut.

3

Rajčata zbavíme semínek, dužinu a šťávu přidáme k zelenině. Přidáme zbylé suroviny vyjma oliv a kapary, vaříme další 2 minuty. Olivy nakrájíme na čtvrtky a s kapary přidáme k zelenině.

4

Na velmi mírném ohni vaříme nezakryté 15 minut až se všechna tekutina odpaří. Dochutíme, můžeme podávat teplé i studené jako předkrm nebo přílohu.

Poznámka

Pokud chceme caponatu podávat studenou, můžeme ji připravit i dva dny předem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept