Recept

Vřeténka se špenátem a slaninou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 14536

Ingredience

1 ks Chilli paprička
1 ks Cibule
3 polévková lžíce Olej olivový
1 ks Paprika červená
1 špetka Pepř černý mletý
90 g Slanina vepřová
1 špetka Sůl
340 g Těstoviny konzumní
1 ks Česnek
225 g Špenát listový čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 448 kcal
Kilojoule 1 873kJ
19% Sacharidy 69 g
17% Tuky 13 g
15% Sodík 292 mg
25% Bílkoviny 14 g

Vřeténka se špenátem a slaninou postup přípravy receptu:

1

Vřeténka uvaříme ve slané vodě do změknutí. Necháme okapat. Z čerstvého špenátu odtrháme stonky a listy dobře omyjeme. Necháme okapat.

2

Slaninu nakrájíme na jemno, čili papričku a papriku přepůlíme, odstraníme semínka, stopky a pokrájíme na tenké proužky, cibuli také. Špenát srolujeme a rozkrájíme na jemno.

3

Na pánvi rozpálíme olej a přidáme utřený česnek, cibuli, papriky a slaninu. Restujeme 2 minuty, přidáme špenát a za stálého míchání smažíme další 2 minuty. Osolíme, opepříme.

4

Okapané těstoviny smícháme se špenátovou směsí a ihned podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé. Listy špenátu myjeme ve studené vodě, aby zůstaly křehké.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept