Neapolské lasagne - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Neapolské lasagne
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 75 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 14537 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
Sýrová náplň | |
---|---|
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
225 g | Mozzarella |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
450 g | Sýr Ricotta |
Neapolské lasagne | |
2 polévková lžíce | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
1 špetka | Cukr krupice |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
900 g | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
250 g | Těstoviny Lasagne |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 83,9mg |
Draslík | 473,4mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,6mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Mozzarella, Muškátový oříšek, Sůl, Sýr Ricotta, Bazalka, Česnek, Cukr krupice, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Olej olivový, Pepř černý mletý, Těstoviny Lasagne mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Neapolské lasagne postup přípravy receptu:
1 | Špenátové lasagne vaříme asi 8 minut ve slané vodě se lžící oleje. Necháme okapat, opláchneme horkou vodou a položíme v jedné vrstvě na vlhkou utěrku. Přikryjeme druhou vlhkou utěrkou, necháme stát. |
2 | Omáčku na lasagne si připravíme tak, že na pánev dáme zbytek oleje, utřený česnek a smažíme cca minutu. Když začne česnek slabě hnědnout, přidáme čerstvá oloupaná rajčata (nebo sterilovaná bez šťávy), bazalku, sůl, pepř a cukr. |
3 | Snížíme teplotu, vaříme 35 minut. Můžeme dochutit kořením a cukrem. Sýr Ricotta ušleháme s máslem, nastrouhanou Mozzarelou a ochutíme kořením. |
4 | Lasagne skládáme tak, že nejprve vytřeme olejem zapékací nádobu a na dno položíme 3 kusy lasagní, pokryjeme třetinou omáčky, opatrně rozetřeme část sýrové omáčky. Takto pokračujeme do vyčerpání lasagní, vzninou 3 vrstvy. Navrch dáme zbylou omáčku. |
5 | Zakryjeme alobalem, pečeme 20 minut v troubě na 190°C, odkryjeme a pečeme ještě 10 minut. Před podáváním necháme 10 minut stát, ozdobíme listy bazalky. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Můžeme použít i lasagne bez špenátu.