Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 14537
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

Sýrová náplň
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
225 g Mozzarella
1 špetka Muškátový oříšek
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
450 g Sýr Ricotta
Neapolské lasagne
2 polévková lžíce Bazalka
2 stroužek Česnek
1 špetka Cukr krupice
3 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
900 g Rajčata
1 kávová lžička Sůl
250 g Těstoviny Lasagne

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 526 kcal
Kilojoule 2 201kJ
11% Sacharidy 40 g
41% Tuky 30 g
24% Sodík 474 mg
41% Bílkoviny 23 g

Neapolské lasagne postup přípravy receptu:

1

Špenátové lasagne vaříme asi 8 minut ve slané vodě se lžící oleje. Necháme okapat, opláchneme horkou vodou a položíme v jedné vrstvě na vlhkou utěrku. Přikryjeme druhou vlhkou utěrkou, necháme stát.

2

Omáčku na lasagne si připravíme tak, že na pánev dáme zbytek oleje, utřený česnek a smažíme cca minutu. Když začne česnek slabě hnědnout, přidáme čerstvá oloupaná rajčata (nebo sterilovaná bez šťávy), bazalku, sůl, pepř a cukr.

3

Snížíme teplotu, vaříme 35 minut. Můžeme dochutit kořením a cukrem. Sýr Ricotta ušleháme s máslem, nastrouhanou Mozzarelou a ochutíme kořením.

4

Lasagne skládáme tak, že nejprve vytřeme olejem zapékací nádobu a na dno položíme 3 kusy lasagní, pokryjeme třetinou omáčky, opatrně rozetřeme část sýrové omáčky. Takto pokračujeme do vyčerpání lasagní, vzninou 3 vrstvy. Navrch dáme zbylou omáčku.

5

Zakryjeme alobalem, pečeme 20 minut v troubě na 190°C, odkryjeme a pečeme ještě 10 minut. Před podáváním necháme 10 minut stát, ozdobíme listy bazalky.

Poznámka

Servírujeme teplé. Můžeme použít i lasagne bez špenátu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept