Penne se šunkou a chřestem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 32 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Penne se šunkou a chřestem
Celkový čas: | 32 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 14538 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
430 g | Chřest bílý |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
280 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
120 g | Šunka dušená |
225 g | Těstoviny Penne |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 45g |
---|---|
Cholesterol | 94,8mg |
Draslík | 217,2mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,0mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chřest bílý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Smetana 33% (šlehačka), Šunka dušená, Těstoviny Penne mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Penne se šunkou a chřestem postup přípravy receptu:
1 | Očistíme chřest, konce naťě seřízneme asi 2,5 cm odspodu. Šunku nakrájíme na proužky 1 cm. |
2 | V hrnci osolíme vodu a přivedeme k varu. Hrnec umístíme na plotnu tak, aby jen ho polovina byla na ohni a druhá nikoli. Chřest dáme do hrnce tak, aby konce nebyly v půlce hrnce, která je na ohni. Zakryjeme a přivedeme k varu. Vaříme asi 2 minuty, okapeme a zchladíme. Vychladlý chřest nakrájíme na 5 cm kousky, konečky necháme vcelku. |
3 | Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme šunku a chřest, vaříme na prudkém ohni, až se vyvaří tekutina, přilijeme smetanu. Přivedeme k varu, vaříme asi 5 minut, dokud smetana nezhoustne. |
4 | Těstoviny uvaříme dle návodu v osolené vodě, se lžící oleje. Hotové necháme okapat, potom je propláchneme vlažnou vodou. Smícháme s omáčkou a dle chuti podáváme s nastrouhaným Parmezánem. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Místo čerstvého chřestu můžeme použít zmrazený nebo brokolici.