Jednoduchý recept

Penne se šunkou a chřestem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 32 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 12 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 14538
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

430 g Chřest bílý
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
280 ml Smetana 33% (šlehačka)
120 g Šunka dušená
225 g Těstoviny Penne

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 517 kcal
Kilojoule 2 165kJ
13% Sacharidy 47 g
39% Tuky 29 g
0% Sodík 2 mg
29% Bílkoviny 17 g

Penne se šunkou a chřestem postup přípravy receptu:

1

Očistíme chřest, konce naťě seřízneme asi 2,5 cm odspodu. Šunku nakrájíme na proužky 1 cm.

2

V hrnci osolíme vodu a přivedeme k varu. Hrnec umístíme na plotnu tak, aby jen ho polovina byla na ohni a druhá nikoli. Chřest dáme do hrnce tak, aby konce nebyly v půlce hrnce, která je na ohni. Zakryjeme a přivedeme k varu. Vaříme asi 2 minuty, okapeme a zchladíme. Vychladlý chřest nakrájíme na 5 cm kousky, konečky necháme vcelku.

3

Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme šunku a chřest, vaříme na prudkém ohni, až se vyvaří tekutina, přilijeme smetanu. Přivedeme k varu, vaříme asi 5 minut, dokud smetana nezhoustne.

4

Těstoviny uvaříme dle návodu v osolené vodě, se lžící oleje. Hotové necháme okapat, potom je propláchneme vlažnou vodou. Smícháme s omáčkou a dle chuti podáváme s nastrouhaným Parmezánem.

Poznámka

Servírujeme teplé. Místo čerstvého chřestu můžeme použít zmrazený nebo brokolici.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept