Špagety amatriciana - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 37 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špagety amatriciana
Celkový čas: | 37 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 14539 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
1 ks | Chilli paprička |
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
450 g | Rajčata |
340 g | Špagety, Makarony |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 71g |
---|---|
Cholesterol | 17,0mg |
Draslík | 552,7mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,7mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Chilli paprička, Cibule, Rajčata, Špagety, Makarony mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špagety amatriciana postup přípravy receptu:
1 | Slaninu nakrájíme na tenké proužky, cibuli na jemno. Rajčata ponoříme na 10 sekund do vroucí vody, přendáme do studené vody, kde je necháme zchladit, oloupeme, rozpůlíme a vydlabeme střed s jádry. Dužinu a jádra přecedíme přes cedník, šťávu si uchováme. Rajčata nahrubo pokrájíme a dáme zatím stranou. |
2 | Z čili papričky odřízneme stopku, podélně rozpůlíme, vyndáme semínka a krájíme na tenké malé kostičky. |
3 | Na pánvi rozpálíme olej, přidáme cibuli a slaninu, restujeme asi 5 minut na střední teplotě, až je cibule zesklovatělá. Odlijeme přebytečný tuk, přidáme rajčata, papričku a dobře zamícháme. Vaříme nepřikryté na mírném ohni 5 minut. |
4 | Ve vroucí osolené vodě se lžící oleje uvaříme špagety. Necháme okapat, propláchneme vlažnou vodou a znovu necháme okapat. Nandáme na talíř polijeme omáčkou a pokud chceme, posypeme je strouhaným sýrem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.