Buchty domácí plněné - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Buchty domácí plněné
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 1454 |
Kategorie: | Buchty |
Ingredience
20 g | Citrony |
200 g | Cukr krupice |
100 g | Cukr moučkový |
50 g | Droždí |
350 g | Máslo čerstvé |
700 ml | Mléko polotučné |
1500 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
10 g | Sůl |
120 g | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 99,8mg |
Draslík | 149,7mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 41,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr krupice, Cukr moučkový, Droždí, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Buchty domácí plněné postup přípravy receptu:
1 | Droždí promícháme s trochou cukru, zředíme malým množstvím vlažného mléka, přidáme trochu hladké mouky a promícháme. Vzniklé těstíčko - kvásek necháme vykynout na teple. |
2 | Do zbylé prosáté mouky přidáme vejce, sůl, kůru z omytého citronu, polovinu dávky rozpuštěného vlažného másla, zbylé vlažné mléko a kvásek. Vše dobře propracujeme. |
3 | Těsto necháme vykynout, potom je rozválíme na slabší plát a nakrájíme na čtverce asi 4x4cm. Do středu naneseme jednotlivé druhy náplní a zabalíme buchty. Skládáme je do pekáče vymazaného máslem a promašťujeme. |
4 | Buchty necháme v pekáči kynout, pak je na povrchu potřeme máslem a ve středně vyhřáté troubě je upečeme dočervena. |
5 | Částečně prochladlé buchty vyklopíme a posypeme moučkovým cukrem. |
6 | Ještě teplé je podáváme. |
Vynikající recept na ještě lepší buchty. Hodí se spíše na sváteční odpoledne nebo pro přátele a rodinu ke kávě, ale stojí za to.
Dobrota...