Recept

Pizza s paprikami, olivami a ančovičkami

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 14541

Ingredience

Náplň
60 g Ančovička - filety
0,5 kávová lžička Bazalka
1 ks Cibule
1 kávová lžička Cukr krupice
120 g Mozzarella
60 g Olivy černé
0,5 kávová lžička Oregano sušené
0,5 ks Paprika zelená
0,5 ks Paprika červená
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
450 g Rajčata
2 polévková lžíce Sýr Parmezán
1 špetka Sůl
1 stroužek Česnek
Pizza s paprikami, olivami a ančovičkami
0,5 kávová lžička Cukr krupice
15 g Droždí
225 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Sůl
180 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 411 kcal
Kilojoule 1 721kJ
15% Sacharidy 56 g
16% Tuky 12 g
35% Sodík 698 mg
37% Bílkoviny 21 g

Pizza s paprikami, olivami a ančovičkami postup přípravy receptu:

1

V menší nádobě rozetřeme droždí s cukrem, přidáme vlažnou vodu a necháme vzejít. Ve větší míse smícháme mouku a sůl, do středu uděláme důlek kam přilijeme olej i kvásek. Zpracujeme na tuhé těsto. Vyklopíme na pomoučněný vál, 10 minut hněteme, až je těsto pružné a hladké. Dáme do mísy, zakryjeme a necháme cca 30 minut na teplém místě kynout. Vykynulé těsto rozválíme do kruhu o průměru 25 cm.

2

V pánvi rozpálíme olej, přidáme na jemno nakrájenou cibuli, utřený česnek a smažíme, až cibule změkne, ale nezhnědne. Přidáme sterilovaná rajčata i se šťávou, rajský protlak, bylinky, cukr, sůl a pepř. Omáčku přivedeme k varu, vaříme bez pokličky, aby se tekutina odpařovala. Mícháme, aby se omáčka nepřichytila. Když je dost hustá a hladká, necháme ji zchladit.

3

Natřeme na těsto, posypeme polovinou strouhaného sýra, poté ozdobíme ostatními surovinami. Posypeme zbytkem sýra a 15 - 20 minut pečeme v troubě při 200°C, dokud se sýr nerozpustí. Pizza je hotová, když má hnědé okraje.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept