Venkovská pizza - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Venkovská pizza
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 14542 |
Kategorie: | Pizza |
Ingredience
Náplň | |
---|---|
1 polévková lžíce | Bazalka |
60 g | Mozzarella |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 ks | Rajčata |
3 polévková lžíce | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
100 g | Šunka dušená |
60 g | Sýr Eidam cihla 40% |
100 g | Sýr Parmezán |
2 ks | Vejce slepičí |
Venkovská pizza | |
0,5 kávová lžička | Cukr krupice |
15 g | Droždí |
200 g | Mouka mandlová |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Sůl |
180 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 359,8mg |
Draslík | 551,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,0mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Mozzarella, Muškátový oříšek, Rajčata, Sůl, Sýr Parmezán, Vejce slepičí, Cukr krupice, Droždí, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka), Šunka dušená, Sýr Eidam cihla 40%, Mouka mandlová, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Venkovská pizza postup přípravy receptu:
1 | V malé nádobě rozetřeme droždí s cukrem, přilijeme vlažnou vodu a necháme vzejít. Do větší nádoby dáme mouku se solí, olej a vzešlý kvásek. Vše smícháme v tuhé těsto, přendáme na pomoučněný vál a hněteme až je těsto pružné. Vložíme do mísy, zakryjeme a necháme 30 minut kynout. Vykynulé těsto vyválíme do kruhu o průměru 25 cm. Lehce vmáčkneme do formy na pizzu a zvedneme okraje. |
2 | Těsto posypeme strouhaným Parmezánem a obložíme šunkou, na ni rozdělíme hrubě pokrájená rajčata. Zbylé suroviny smícháme a nalijeme je na rajčata a šunku. |
3 | Pečeme 35 minut na nejnižší mřížce trouby na 190°C. Podáváme teplé. |
Poznámka
Do náplně můžeme použít různé druhy zeleniny a masa.