Recept

Telecí řízky se šunkou a sýrem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 14543

Ingredience

250 g Mozzarella
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 ks Rozmarýn čerstvý
3 polévková lžíce Sherry brandy
1 kávová lžička Sůl
600 g Telecí kýta
140 ml Vývar z hovězích kostí
1 stroužek Česnek
8 ks Šunka dušená

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 733 kcal
Kilojoule 3 065kJ
2% Sacharidy 8 g
54% Tuky 40 g
40% Sodík 804 mg
146% Bílkoviny 82 g

Telecí řízky se šunkou a sýrem postup přípravy receptu:

1

Telecí řízky naklepeme na tenké plátky. Máslo rozpálíme na hlubší pánvi, přidáme řízky a utřený česnek. Smažíme po obou stranách.

2

Na každý řízek položíme plátek šunky, do pánve přilijeme sherry, vývar a snítku rozmarýnu. Zakryjeme a vaříme 10 minut na mírném ohni.

3

Hotové řízky přendáme na zapékací mísu, na každý položíme plátek sýra. Šťávu z telecího masa přivedeme k varu, necháme vařit, aby se trochu vypařila.

4

Řízky dáme na gril, sýr seroztaví. Z omáčky vyndáme snítku rozmarýnu, nalijeme k masu a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé. Místo sherry můžeme použít bílé víno, namísto telecího masa kuřecí nebo vepřové.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept