Grilovaná žebírka s paprikou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilovaná žebírka s paprikou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 14546 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kávová lžička | Anýz mletý |
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Hořčice |
75 g | Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce | Med včelí |
2 polévková lžíce | Ocet vinný |
2 polévková lžíce | Omáčka sójová |
400 g | Paprikové lusky čerstvé |
1 špetka | Pepř cayenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
2000 g | Vepřová žebra |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 213,8mg |
Draslík | 709,8mg |
Vláknina | 581,7mg |
Vitamín A | 106,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 48,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anýz mletý, Cibule, Med včelí, Ocet vinný, Paprikové lusky čerstvé, Pepř cayenský, Sůl, Vepřová žebra mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Máslo čerstvé, Omáčka sójová, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Grilovaná žebírka s paprikou postup přípravy receptu:
1 | Med smícháme s cayenským pepřem, sójovou omáčkou, octem a hořčicí. |
2 | Maso omyjeme, osušíme a potřeme ochuceným medem. Necháme rozležet asi 5 hodin. |
3 | Rozehřejeme máslo, přidáme anýz, nasekanou cibuli, očištěnou, na kostičky pokrájenou papriku, za stálého míchání dusíme asi 5 minut. Nakonec osolíme a opepříme. |
4 | Žebírka vyjmeme z marinády a osušíme. Na grilovacím tácku grilujeme maso asi 25 minut, během grilování je občas obrátíme. Průběžně potíráme marinádou. |
5 | Cibuli s paprikou ohřejeme na okraji grilu v misce a podáváme s žebírky. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Použijeme různě barevné papriky.