Recept

Grilovaná žebírka s paprikou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 14546
Kategorie: Maso

Ingredience

1 kávová lžička Anýz mletý
1 ks Cibule
1 kávová lžička Hořčice
75 g Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Med včelí
2 polévková lžíce Ocet vinný
2 polévková lžíce Omáčka sójová
400 g Paprikové lusky čerstvé
1 špetka Pepř cayenský
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
2000 g Vepřová žebra

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 827 kcal
Kilojoule 3 461kJ
4% Sacharidy 13 g
89% Tuky 67 g
14% Sodík 286 mg
73% Bílkoviny 41 g

Grilovaná žebírka s paprikou postup přípravy receptu:

1

Med smícháme s cayenským pepřem, sójovou omáčkou, octem a hořčicí.

2

Maso omyjeme, osušíme a potřeme ochuceným medem. Necháme rozležet asi 5 hodin.

3

Rozehřejeme máslo, přidáme anýz, nasekanou cibuli, očištěnou, na kostičky pokrájenou papriku, za stálého míchání dusíme asi 5 minut. Nakonec osolíme a opepříme.

4

Žebírka vyjmeme z marinády a osušíme. Na grilovacím tácku grilujeme maso asi 25 minut, během grilování je občas obrátíme. Průběžně potíráme marinádou.

5

Cibuli s paprikou ohřejeme na okraji grilu v misce a podáváme s žebírky.

Poznámka

Servírujeme teplé. Použijeme různě barevné papriky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept