Boloňské palačinky crespelle - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Boloňské palačinky crespelle
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 14547 |
Kategorie: | Palačinky |
Ingredience
Omáčka | |
---|---|
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 špetka | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
450 g | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
Palačinky | |
120 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 kávová lžička | Olej olivový |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
200 ml | Voda pitná |
Boloňské palačinky crespelle | |
2 kávová lžička | Bazalka |
1 ks | Bobkový list |
2 ks | Cibule |
225 g | Hovězí maso mleté |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Oregano sušené |
1 ks | Paprika zelená |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
120 g | Rajčata |
2 polévková lžíce | Sherry brandy |
1 kávová lžička | Sůl |
140 ml | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 238,6mg |
Draslík | 889,9mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,4mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Cukr krupice, Rajčata, Sůl, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Bazalka, Bobkový list, Cibule, Hovězí maso mleté, Oregano sušené, Paprika zelená, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Sherry brandy, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Boloňské palačinky crespelle postup přípravy receptu:
1 | Boloňskou náplň do palačinek připravíme tak, že v hlubší pánvi rozpálíme máslo a olej, vložíme na jemno nakrájenou cibuli a smažíme do měkka, ne však do hněda. Zvýšíme teplotu, přidáme mleté hovězí a za stálého míchání smažíme, dokud se maso neopeče. Přidáme na jemno nakrájenou papriku, rajčata i se šťávou, protlak, vývar, bobkový list, oregano, bazalku, sůl a pepř. Vaříme při mírné teplotě asi 45 minut, až směs zhoustne. Přilijeme sherry, vaříme ještě 5 minut, poté pánev odstavíme. |
2 | Mouku smícháme se solí, vejce rozklepneme do mísy a dobře prošleháme, přisypeme mouku a mícháme, až je směs hladká. Přilijeme olej, vodu a znovu promícháme. Mísu zakryjeme vlhkou utěrkou a dáme odstát na 30 minut do chladu. |
3 | Pánev vymažeme máslem, rozpálíme a smažíme palačinky po obou starnách. Uchováme teplé. Rajčatovou omáčku připravíme tak, že v menším hrnci rozpustíme máslo, zvolna smažíme utřený česnek a na jemno nakrájenou cibuli asi 5 minut, doměkka, opět ne do hněda. Přidáme rajčata, bazalku, sůl, pepř a cukr. Vaříme 10 - 15 minut, protlačíme přes sítko, abychom odstranili rajská semínka a získali co nejvíce šťávy. |
4 | Palačinky rozložíme, na každou dáme 2 lžíce náplně, stočíme, vložíme do zapékací nádoby a pečeme v troubě na 200°C přibližně 8 minut. Teplou omáčkou polijeme hotové palačinky, podáváme. Můžeme přizdobit lístky bazalky. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Palačinky můžeme připravit i se sladkou náplní.