Recept

Boloňské palačinky crespelle

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 14547
Kategorie: Palačinky

Ingredience

Omáčka
1 stroužek Česnek
1 ks Cibule
1 špetka Cukr krupice
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
450 g Rajčata
1 špetka Sůl
Palačinky
120 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 kávová lžička Olej olivový
1 špetka Sůl
3 ks Vejce slepičí
200 ml Voda pitná
Boloňské palačinky crespelle
2 kávová lžička Bazalka
1 ks Bobkový list
2 ks Cibule
225 g Hovězí maso mleté
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Oregano sušené
1 ks Paprika zelená
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
120 g Rajčata
2 polévková lžíce Sherry brandy
1 kávová lžička Sůl
140 ml Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 462 kcal
Kilojoule 1 932kJ
11% Sacharidy 40 g
30% Tuky 23 g
27% Sodík 544 mg
44% Bílkoviny 25 g

Boloňské palačinky crespelle postup přípravy receptu:

1

Boloňskou náplň do palačinek připravíme tak, že v hlubší pánvi rozpálíme máslo a olej, vložíme na jemno nakrájenou cibuli a smažíme do měkka, ne však do hněda. Zvýšíme teplotu, přidáme mleté hovězí a za stálého míchání smažíme, dokud se maso neopeče. Přidáme na jemno nakrájenou papriku, rajčata i se šťávou, protlak, vývar, bobkový list, oregano, bazalku, sůl a pepř. Vaříme při mírné teplotě asi 45 minut, až směs zhoustne. Přilijeme sherry, vaříme ještě 5 minut, poté pánev odstavíme.

2

Mouku smícháme se solí, vejce rozklepneme do mísy a dobře prošleháme, přisypeme mouku a mícháme, až je směs hladká. Přilijeme olej, vodu a znovu promícháme. Mísu zakryjeme vlhkou utěrkou a dáme odstát na 30 minut do chladu.

3

Pánev vymažeme máslem, rozpálíme a smažíme palačinky po obou starnách. Uchováme teplé. Rajčatovou omáčku připravíme tak, že v menším hrnci rozpustíme máslo, zvolna smažíme utřený česnek a na jemno nakrájenou cibuli asi 5 minut, doměkka, opět ne do hněda. Přidáme rajčata, bazalku, sůl, pepř a cukr. Vaříme 10 - 15 minut, protlačíme přes sítko, abychom odstranili rajská semínka a získali co nejvíce šťávy.

4

Palačinky rozložíme, na každou dáme 2 lžíce náplně, stočíme, vložíme do zapékací nádoby a pečeme v troubě na 200°C přibližně 8 minut. Teplou omáčkou polijeme hotové palačinky, podáváme. Můžeme přizdobit lístky bazalky.

Poznámka

Servírujeme teplé. Palačinky můžeme připravit i se sladkou náplní.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept