Recept

Kuře na lovecký způsob

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 75 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 14548

Ingredience

1 ks Cibule
120 g Houby čerstvé
1200 g Kuře
1 polévková lžíce Ocet vinný
3 polévková lžíce Olej olivový
60 g Olivy černé
1 kávová lžička Oregano sušené
1 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
450 g Rajčata
1 ks Rozmarýn čerstvý
1 kávová lžička Sůl
140 ml Víno portské
140 ml Vývar drůbeží
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 653 kcal
Kilojoule 2 733kJ
4% Sacharidy 13 g
52% Tuky 39 g
26% Sodík 529 mg
85% Bílkoviny 48 g

Kuře na lovecký způsob postup přípravy receptu:

1

Na pánvi rozpálíme olej, přidáme houby (větší pokrájíme) a smažíme asi 1 - 2 minuty.

2

Vyjmeme, na zbytku výpeku osmahneme porce kuřete, může být i bez kůže, přendáme do zapékací mísy.

3

Česnek a cibuli nasekáme na jemno a smažíme ve výpeku do změknutí, ne však do hněda. Přilijeme vermut, ocet a vaříme, až se polovina tekutiny vypaří.

4

Přilijeme vývar, rajčata, oregáno, rozmarýn, sůl a pepř. Sterilovaná rajčata rozmačkáme a omáčku přivedeme k varu, vaříme 2 minuty.

5

Nalijeme na kuře a pečeme asi 1 hodinu na 180°C.

6

Na posledních 5 minut pečení přidáme houby a olivy bez pecek. Před podáváním vyndáme rozmarýn a posypeme nasekanou petrželí.

Poznámka

Servírujeme teplé. Podáváme s těstovinami a strouhaným Parmezánem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept