Krůtí kebaby - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krůtí kebaby
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 14551 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
120 g | Anglická slanina |
1 ks | Citrony |
1500 g | Krůtí maso |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 ks | Rozmarýn čerstvý |
2 kávová lžička | Šalvěj čerstvá |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 163,6mg |
Draslík | 840,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Citrony, Rozmarýn čerstvý, Šalvěj čerstvá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krůtí maso, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krůtí kebaby postup přípravy receptu:
1 | Maso vykostíme a nakrájíme na větší kousky. Ve větší míse smícháme nasekanou šalvěj, rozmarýn, citrónovou šťávu, olej, sůl, pepř a maso. |
2 | Promícháme, aby se maso obalilo a dáme přes noc do lednice. |
3 | Slaninu překrojíme a některé kousky masa slaninou obalíme. Slaninu, zabalené maso a celé šalvějové listy střídavě napichujeme na jehly. |
4 | Pečeme v troubě na 200°C asi 40 minut. Podléváme marinádou. Před podáváním polijeme kebaby zbytkem marinády a odkapanou šťávou. Podáváme s rýží nebo salátem. |
Poznámka
Můžeme použít i kuřecí maso.