Červená parmice s omáčkou z bylinek a hub - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Červená parmice s omáčkou z bylinek a hub
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 14553 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 kávová lžička | Bazalka |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Citrony |
1 kávová lžička | Majoránka |
0,5 kávová lžička | Mouka kukuřičná |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
600 g | Parmice |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 kávová lžička | Strouhanka |
2 kávová lžička | Sýr Parmezán |
4 polévková lžíce | Víno bílé |
450 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 75,5mg |
Draslík | 958,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,3mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,0mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Citrony, Majoránka, Parmice, Strouhanka, Sýr Parmezán, Víno bílé, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka kukuřičná, Olej olivový, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Červená parmice s omáčkou z bylinek a hub postup přípravy receptu:
1 | V menší pánvi smícháme celé menší žampióny, na jemno nasekaný česnek a olej. Smažíme na střední teplotu asi minutu. Přidáme všechny bylinky, citrónovou šťávu, víno a kukuřičnou mouku. Přivedeme k varu, vaříme do zhoustnutí. Můžeme přidat esenci z ančoviček. Odstavíme. |
2 | Rybu (můžeme použít i cejna nebo sardinky) očistíme, po břišní straně rozřízneme od žaber k ocasu. Vyčistíme břišní dutinu a pokud chceme, ponecháme játra. Rybu položíme do mělké zapékací nádoby, na které ji můžeme i podávat. Omáčku nalijeme na rybu, posypeme strouhaným Parmezánem a stouhankou. |
3 | Nádobu zakryjeme alobalem a pečeme asi 20 minut v předehřáté troubě na 190°C. Na posledních 5 minut pečení můžeme alobal odejmout. |
Poznámka
Servírujeme teplé.