Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 14554

Ingredience

Náplň
144 g Cukr krupice
1,5 kg Jablka
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
58 g Strouhanka
Závin tažený
300 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 kávová lžička Sádlo škvařené
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
0,1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 524 kcal
Kilojoule 2 193kJ
28% Sacharidy 100 g
16% Tuky 12 g
6% Sodík 122 mg
15% Bílkoviny 8 g

Závin tažený postup přípravy receptu:

1

Ve vlahé vodě rozehřejeme sádlo, přilijeme do důlku v mouce, přidáme rozkvedlaná vejce a sůl. Vypracujeme vláčné těsto. Přiklopíme je nahřátým kastrolem a necháme půl hodiny odležet. Z těsta poté vyválíme dva bochánky, které nehněteme v mouce. Bochánky položíme ma moukou poprášené ubrousky a válečkem zčásti rozválíme. Plát těsta následně vytáhneme přes hřbet ruky do velice tenka, řádně vytáhneme i okraje. Vytažený plát pokropíme máslem, posypeme ze 2/3 na kousku másla opraženou strouhanku, poklademe na plátky nakrájenými jablky, pocukrujeme a těsto balíme od naplněné strany. Volnou třetinu těsta pokapeme máslem, aby těsto lístkovalo. Pomocí ubrousku přenesem závin na pomaštěný plech, potřeme máslem, stejným způsobem připravíme i druhý závin.

2

Záviny pečeme ve středně vyhřáté troubě 35 minut. Závin podáváme teplý, pocukrovaný.

Poznámka

Servírujeme studené. K jablkům můžeme přidat rozinky a ořechy.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept