Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 14557

Ingredience

Krém na plnění
50 g Cukr moučkový
1 ks Cukr vanilka
70 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Pudinkový prášek - vanilkový
3 ks Vejce slepičí
0,2 l Zakysaná smetana
Závin smetanový
0,3 l Mléko polotučné
150 g Mouka pšeničná hladká T 650
0,5 kávová lžička Sádlo škvařené
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 372 kcal
Kilojoule 1 558kJ
10% Sacharidy 35 g
29% Tuky 22 g
7% Sodík 132 mg
17% Bílkoviny 10 g

Závin smetanový postup přípravy receptu:

1

Ve vlahé vodě rozehřejeme sádlo, přilijeme do důlku v mouce, přidáme rozkvedlaná vejce a sůl. Vypracujeme vláčné těsto, přiklopíme je nahřátým kastrolem a necháme půl hodiny odležet. Z těsta poté vyválíme bochánek, který nehněteme v mouce. Bochánek položíme ma moukou poprášený ubrousek a válečkem zčásti rozválíme. Plát těsta následně vytáhneme přes hřbet ruky do velice tenka, řádně vytáhneme i okraje.

2

Žloutky utřeme s máslem a cukrem do husta, přisypeme pudinkový prášek, tuhý sníh a smetanu.

3

Vytažené těsto potřeme připravenou směsí, rychle sbalíme a vložíme do vymaštěného pekáče s okrajem. Povrch pokapeme máslem, závin upečeme ve středně vyhřáté troubě 40 minut.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept