Zuppa inglese - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zuppa inglese
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 14558 |
Kategorie: | Ovocné dezerty |
Ingredience
0,5 ks | Citrony |
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
500 g | Jahody zahradní |
1 polévková lžíce | Likér mandlový - Amaretto |
570 ml | Mléko polotučné |
2 polévková lžíce | Mouka kukuřičná |
1 špetka | Muškátový oříšek |
150 g | Piškoty cukrářské |
140 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 44g |
---|---|
Cholesterol | 190,8mg |
Draslík | 276,2mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 2,1mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 83,2mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr krupice, Jahody zahradní, Muškátový oříšek, Piškoty cukrářské, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Likér mandlový - Amaretto, Mléko polotučné, Mouka kukuřičná, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zuppa inglese postup přípravy receptu:
1 | Mouku smícháme s troškou mléka. Ušleháme vejce, cukr, citrónovou kůru, muškátový oříšek a zbytek mléka. Směs smícháme v hluboké pánvi s moučnou směsí, na mírném ohni mícháme, až směs zhoustne a začne se vařit. |
2 | Vaříme asi minutu, než začne směs obalovat zadní stranu lžíce. Pánev zakryjeme povoskovaným papírem, necháme trochu vychladnout. |
3 | Osm stejně velkých jahod i se stopkou dáme stranou, ostatním stopky odstraníme. Na dno skleněné mísy rozložíme polovinu cukrářských piškotů a pokapeme trochou Amaretta. Jahody překrojíme, v jedné vrstvě je položíme na piškoty. Na ně nalijeme vrstvu směsi a vše opakujeme. Navrch dáme poslední vrstvu směsi, necháme zcela vychladnout. |
4 | Smetanu ušleháme a v tenké vrstvě jí naneseme na horní vrstvu ztuhlé směsi. Zbylou šlehačku nastříkáme kolem okraje mísy a ozdobíme jahodami. Podáváme studené. |
Poznámka
Můžeme použít i jiné ovoce nebo strouhanou čokoládu.