Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 14559
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

1 ks Citrony
60 g Mouka pšeničná hladká T 650
100 ml Olej stolní
675 g Olihně
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 260 kcal
Kilojoule 1 088kJ
5% Sacharidy 19 g
10% Tuky 8 g
13% Sodík 269 mg
50% Bílkoviny 28 g

Smažené olihně postup přípravy receptu:

1

Olihním oddělíme hlavy, odstraníme vnitřnosti a osten, omyjeme zevnitř i zvenku studenou vodou. Těsně nad očima odřízneme z hlavy chapadla, rozdělíme je na kousky. Z těla olihně odřízneme hnědou kůži a maso nakrájíme na 5 mm kroužky.

2

Mouku smícháme s pepřem a solí, obalíme kroužky i chapadla. Na pánvi rozpálíme olej a smažíme, chapadla necháme nakonec. Křupavé kousky vyndáme děrovanou naběračkou a položíme na papírový ubrousek.

3

Trochu posolíme, ozdobíme petrželkou a klínky citrónu.

Poznámka

Servírujeme teplé. Olihně neobalujeme příliš dlouho před smažením, jinak zavlhnou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

 
ivecien@seznam.cz
Smažené olihně
Jaký osten mám odstranit?? Nějak se mi ho nedaří najít?? Kdyby to byl samec tak bych možná věděl. Našel jsem jen vnitřnosti a zobák, ale osten nikde. Trocha zoologie by ti neuškodila. Ty jelito z hovada.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept