Recept

Smažený lilek s tzatziki

  • Řecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 14560
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

Tzatziki
1 stroužek Česnek
140 ml Jogurt bílý
2 kávová lžička Máta
1 kávová lžička Ocet vinný
0,3 ks Okurka salátová
1 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
Smažený lilek s tzatziki
4 ks Lilek
60 g Mouka pšeničná hladká T 650
100 ml Olej stolní
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 385 kcal
Kilojoule 1 609kJ
8% Sacharidy 29 g
44% Tuky 33 g
14% Sodík 276 mg
10% Bílkoviny 6 g

Smažený lilek s tzatziki postup přípravy receptu:

1

Lilky omyjeme a osušíme, nakrájíme na 5 mm kolečka, strany trochu nařízneme, obě strany posolíme a necháme 30 minut vypotit. Okurku lehce posolíme, necháme zatíženou okapat.

2

Z plátků lilků i okurky omyjeme sůl, z okurky vymačkáme přebytečnou vodu.

3

Mouku smícháme se solí a pepřem, lilky v této směsi obalíme. Na pánvi rozpálíme olej a lilky po obou stranách osmahneme. Vyjmeme, dáme na papírovou utěrku a lehce posolíme.

4

Smícháme olej, ocet, utřený česnek, přimícháme jogurt a okurku. Před podáváním dáme lilky na talíř, přidáme tzatziki a ozdobíme listy máty.

Poznámka

Servírujeme teplé. Místo lilků můžeme použít cukety. Okurku lze nastrouhat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept