Smažený lilek s tzatziki - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažený lilek s tzatziki
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 14560 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
Tzatziki | |
---|---|
1 stroužek | Česnek |
140 ml | Jogurt bílý |
2 kávová lžička | Máta |
1 kávová lžička | Ocet vinný |
0,3 ks | Okurka salátová |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
Smažený lilek s tzatziki | |
4 ks | Lilek |
60 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 ml | Olej stolní |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 19,0mg |
Draslík | 693,5mg |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 166,2mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,2mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Jogurt bílý, Máta, Ocet vinný, Okurka salátová, Sůl, Lilek, Olej stolní, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažený lilek s tzatziki postup přípravy receptu:
1 | Lilky omyjeme a osušíme, nakrájíme na 5 mm kolečka, strany trochu nařízneme, obě strany posolíme a necháme 30 minut vypotit. Okurku lehce posolíme, necháme zatíženou okapat. |
2 | Z plátků lilků i okurky omyjeme sůl, z okurky vymačkáme přebytečnou vodu. |
3 | Mouku smícháme se solí a pepřem, lilky v této směsi obalíme. Na pánvi rozpálíme olej a lilky po obou stranách osmahneme. Vyjmeme, dáme na papírovou utěrku a lehce posolíme. |
4 | Smícháme olej, ocet, utřený česnek, přimícháme jogurt a okurku. Před podáváním dáme lilky na talíř, přidáme tzatziki a ozdobíme listy máty. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Místo lilků můžeme použít cukety. Okurku lze nastrouhat.