Zdravý recept

Polévka s vejci a citrónem

  • Řecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 14561
Kategorie: Krémové polévky

Ingredience

2 ks Citrony
60 g Rýže loupaná
2 ks Vejce slepičí
1500 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 369 kcal
Kilojoule 1 543kJ
4% Sacharidy 14 g
10% Tuky 7 g
41% Sodík 811 mg
12% Bílkoviny 7 g

Polévka s vejci a citrónem postup přípravy receptu:

1

Vývar přivedeme k varu, přidáme rýži a vaříme 10 minut. Žloutky šleháme s lžící studené vody do pěny.

2

Z citrónů vymačkáme šťávu a přidáme ke žloutkům. Šleháme cca minutu. Do vaječné směsi přidáme několik lžic horkého vývaru.

3

Vaječnou směs za stálého míchání postupně přiléváme zpět do vývaru. Ohříváme 1 - 2 minuty, nevaříme a stále mícháme. Ihned podáváme.

Poznámka

Po přidání vajec se polévka nesmí vařit, jinak se srazí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept