Omeleta s čerstvými rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 28 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omeleta s čerstvými rajčaty
Celkový čas: | 28 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 3 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 14562 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
3 polévková lžíce | Olej stolní |
0,5 kávová lžička | Oregano čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
450 g | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 245,5mg |
Draslík | 347,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,6mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej stolní, Rajčata, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Oregano čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omeleta s čerstvými rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Rajčata ponoříme asi na 5 vteřin do vroucí vody. Vyndáme, ponoříme do studené vody. Oloupeme, přepůlíme, vydlabeme jadérka. Nakrájíme na tenké proužky. |
2 | Vejce smícháme s bylinkami, solí, pepřem a nejlépe v litinové pánvi rozpálíme olej, vejce na něm umícháme. Posypeme rajčaty a prohřejeme. Ozdobíme petrželkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Rajčata si můžeme připravit dopředu. K omeletě můžeme přidat utřený stroužek česneku.