Recept

Omeleta s čerstvými rajčaty

  • Řecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 28 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 3 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 14562
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

3 polévková lžíce Olej stolní
0,5 kávová lžička Oregano čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
450 g Rajčata
1 špetka Sůl
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

5% Kalorie 106 kcal
Kilojoule 442kJ
1% Sacharidy 5 g
8% Tuky 6 g
7% Sodík 145 mg
15% Bílkoviny 8 g

Omeleta s čerstvými rajčaty postup přípravy receptu:

1

Rajčata ponoříme asi na 5 vteřin do vroucí vody. Vyndáme, ponoříme do studené vody. Oloupeme, přepůlíme, vydlabeme jadérka. Nakrájíme na tenké proužky.

2

Vejce smícháme s bylinkami, solí, pepřem a nejlépe v litinové pánvi rozpálíme olej, vejce na něm umícháme. Posypeme rajčaty a prohřejeme. Ozdobíme petrželkou.

Poznámka

Servírujeme teplé. Rajčata si můžeme připravit dopředu. K omeletě můžeme přidat utřený stroužek česneku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept