Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 14563
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

200 g Chléb toastový
1 ks Cibule
1 ks Citrony
60 g Kapří jikry
6 polévková lžíce Olej olivový
100 g Olivy černé
1 kávová lžička Petržel - nať

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 305 kcal
Kilojoule 1 277kJ
10% Sacharidy 35 g
20% Tuky 15 g
27% Sodík 541 mg
19% Bílkoviny 11 g

Taramasalata postup přípravy receptu:

1

Jikry vyndáme z blány, bílý chléb bez kůrky ponoříme do misky s vodou. Vymačkáme z něj většinu vody a přidáme ho k jikrám. Vlijeme citrónovou šťávu, cibuli a v mixéru vyšleháme hladký krém.

2

Po částech přiléváme olej, hladkou taramasalatu přendáme do misky a zchladíme. Posypeme nasekanou petrželí a ozdobíme olivami. Podáváme s pečivem.

Poznámka

Servírujeme studené. Místo cibule můžeme použít česnek.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept