Recept

Koláč se špenátem a sýrem

  • Řecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 14564
Kategorie: Předkrmy

Ingredience

2 ks Cibule
3 polévková lžíce Kopr čerstvý
400 g Listové těsto
100 g Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
700 g Špenát listový čerstvý
1 kávová lžička Sůl
225 g Sýr Feta
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 783 kcal
Kilojoule 3 275kJ
14% Sacharidy 49 g
79% Tuky 59 g
32% Sodík 636 mg
36% Bílkoviny 20 g

Koláč se špenátem a sýrem postup přípravy receptu:

1

Listové těsto rozložíme do máslem vymazaného pekáče.

2

Ze špenátu odkrojíme stonky, listy dobře omyjeme a nakrájíme.

3

Na pánvi rozpálíme olej, přidáme pokrájenou cibuli a smažíme. Vložíme špenát a na středním ohni vaříme asi 5 minut, až se odpaří tekutina.

4

Zchladíme, přidáme kopr, vejce, sůl, pepř a sýr.

5

Na těsto dáme náplň, zakryjeme dalším plátem těsta, potřeme máslem a plát nařežeme do tvaru kosočtverce.

6

Pokropíme vodou a pečeme 40 minut do zlatova. Necháme chvíli vychladnout, nařežeme na porce.

Poznámka

Koláč lze podávat teplý jako hlavní chod, nebo studený jako předkrm.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept