Pikantní plněné koláčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní plněné koláčky
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 14565 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
225 g | Chřest bílý |
3 ks | Cibule |
140 g | Jogurt bílý |
225 g | Listové těsto |
1 kávová lžička | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Máta |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
120 g | Sýr Feta |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 103,0mg |
Draslík | 213,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,1mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chřest bílý, Cibule, Jogurt bílý, Máta, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Listové těsto, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Sýr Feta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní plněné koláčky postup přípravy receptu:
1 | Listové těsto nakrájíme na čtverce, použijeme plech s důlky nebo 12 samostatných formiček. Tři vrstvy čtverců na sebe dáme tak, aby vytvořily ozdobný kraj. Formičky vymažeme máslem a vyplníme těstem, aby ještě přesahovalo cca o 2,5 cm. |
2 | Tenký chřest nakrájíme na 2,5 cm kousky, konečky necháme celé. Vaříme v osolené vodě do změknutí. Propláchneme studenou vodou a osušíme. Sýr promícháme s jogurtem, vejcem, na jemno pokrájenou jarní cibulí, mátou, solí a pepřem. Přidáme chřest a směsí naplníme koláčky do 1 cm od horního kraje. |
3 | Pečeme v předehřáté troubě na 190°C, do křupava. Necháme asi 10 minut zchladit, potom podáváme. |
Poznámka
Koláčky můžeme podávat i studené.