Jehněčí maso s těstovinami a rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí maso s těstovinami a rajčaty
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 14571 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
570 ml | Hovězí vývar základní |
1 kg | Jehněčí kýta |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Oregano čerstvé |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
50 g | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Parmezán |
225 g | Těstoviny Fusilli |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 121,3mg |
Draslík | 602,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 199,7mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,8mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Hovězí vývar základní, Jehněčí kýta, Rajčata, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Oregano čerstvé, Pepř černý mletý, Těstoviny Fusilli mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí maso s těstovinami a rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Jehněčí kýtu nebo plecko nařízneme po celém povrchu asi po pěti centimetrech. Do každého řezu zasuneme klínek česneku. Maso dáme do zapékací formy a celé ho potřeme olejem. |
2 | Pečeme 50 minut v předehřáté troubě na 220°C, během pečení maso potíráme výpekem. |
3 | Hotové maso obrátíme, přilijeme vývar nebo vodu, přidáme uvařené těstoviny a koření. |
4 | Rajčata smícháme s oregánem, solí a pepřem, směs nalijeme na maso. Zamícháme a pečeme ještě 20 - 30 minut, často promícháváme. |
5 | Hotový pokrm posypeme jemně nastrouhaným sýrem a podáváme rovnou z pečící nádoby nebo servírujeme na talíři. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Rajčata můžeme použít sterilovaná (cca 400 g), nebo je zcela vynechat.