Recept

Smažené ryby s česnekovou omáčkou

  • Řecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 14572
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

Omáčka
4 stroužek Česnek
200 g Chléb toastový
2 polévková lžíce Citronová šťáva
5 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
2 kávová lžička Petržel - nať
1 špetka Sůl
Smažené ryby s česnekovou omáčkou
900 g Ančovička - filety
120 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 kávová lžička Sůl
4 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 582 kcal
Kilojoule 2 436kJ
14% Sacharidy 52 g
20% Tuky 15 g
44% Sodík 874 mg
100% Bílkoviny 56 g

Smažené ryby s česnekovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Mouku se špetkou soli dáme do mísy, přiléváme vodu tak, aby se vytvořilo velmi tuhé těsto.

2

V hluboké pánvi rozpálíme olej, vezmeme 3 ryby a ponoříme je do těsta, ocásky pevně stiskneme, aby se vytvořil vějířek. Pomalu ponoříme do oleje, smažíme, až jsou křupavé a zlatavé.

3

Plátky chleba bez kůrky namáčíme asi 10 minut ve vodě, vymačkáme, spolu s česnekem a citrónovou šťávou vložíme do mixéru, v tenkém pramínku přiléváme olej. Pokud je směs příliš tuhá, přilijeme vodu. Osolíme, opepříme a přidáme petrželku.

4

Ryby upravíme na talíři, polijeme omáčkou a ozdobíme citrónem.

Poznámka

Servírujeme teplé. Můžeme použít čerstvé šproty.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept