Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 14577
Kategorie: Třená těsta

Ingredience

Poleva
140 g Cukr moučkový
1 ks Cukr vanilka
3 ks Vaječný žloutek slepičí
Řezy mandlové
140 g Cukr krupice
1 ks Cukr vanilka
140 g Mandle
140 g Máslo čerstvé
70 g Mouka pšeničná hladká T 650
62,5 g Mouka pšeničná hrubá
3 ks Vaječný bílek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 649 kcal
Kilojoule 2 717kJ
21% Sacharidy 75 g
47% Tuky 35 g
2% Sodík 41 mg
21% Bílkoviny 12 g

Řezy mandlové postup přípravy receptu:

1

Cukr s vanilkou utřeme s máslem do pěny, přisypeme nastrouhané mandle, tuhý sníh z bílků a zaprášíme moukou. Řádně promícháme.

2

Dortovou formu silně vymastíme, vysypeme hrubou moukou, směs do ní naplníme a pečeme ve středně vyhřáté troubě 30 minut.

3

Příprava polevy: cukr prosijeme, utřeme se žloutky do husté pěny. Hotovou polevou potíráme ještě na vlahý moučník, rychleji oschne.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept