Řezy mandlové - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Řezy mandlové
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 14577 |
Kategorie: | Třená těsta |
Ingredience
Poleva | |
---|---|
140 g | Cukr moučkový |
1 ks | Cukr vanilka |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Řezy mandlové | |
140 g | Cukr krupice |
1 ks | Cukr vanilka |
140 g | Mandle |
140 g | Máslo čerstvé |
70 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
62,5 g | Mouka pšeničná hrubá |
3 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 59g |
---|---|
Cholesterol | 213,1mg |
Draslík | 214,4mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 6,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Vaječný žloutek slepičí, Cukr krupice, Mandle, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Řezy mandlové postup přípravy receptu:
1 | Cukr s vanilkou utřeme s máslem do pěny, přisypeme nastrouhané mandle, tuhý sníh z bílků a zaprášíme moukou. Řádně promícháme. |
2 | Dortovou formu silně vymastíme, vysypeme hrubou moukou, směs do ní naplníme a pečeme ve středně vyhřáté troubě 30 minut. |
3 | Příprava polevy: cukr prosijeme, utřeme se žloutky do husté pěny. Hotovou polevou potíráme ještě na vlahý moučník, rychleji oschne. |
Poznámka
Servírujeme studené.