Recept

Dort mandlový s ananasem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 14579

Ingredience

Na krém
1 polévková lžíce Cukr krupice
200 g Cukr moučkový
500 g Kompot ananasový
2 polévková lžíce Mandle
0,3 l Mléko polotučné
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 ks Vaječný žloutek slepičí
Dort mandlový s ananasem
250 g Cukr krupice
150 g Mandle
60 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
10 ks Vaječný bílek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 536 kcal
Kilojoule 2 242kJ
24% Sacharidy 86 g
23% Tuky 17 g
4% Sodík 88 mg
25% Bílkoviny 14 g

Dort mandlový s ananasem postup přípravy receptu:

1

Oloupané mandle nastrouháme, za sucha smícháme s moukou.

2

Bílky oddělíme od žloutků. Z bílků ušleháme tuhý sníh, po částech zašleháme cukr, zlehka vmícháme připravené mandle.

3

Z pečicího papíru vystřihneme 3 kruhy, složíme na plech, papír silně pomastíme máslem, naneseme těsto zhruba 3/4 cm vysoko. Upečeme ve středně vyhřáté troubě. Upečené pláty položíme na vál pečicím papírem nahoru, po chvilce papíry sloupneme. Pláty necháme vychadnout, poté je spojíme krémem a ananasem, potřeme povrch, ozdobíme na kousky nakrájeným ananasem, loupanými mandlemi.

4

Příprava krému: žloutky s mlékem, moukou a lžící cukru svaříme za stálého míchání ve vodní lázni na hustý krém, necháme vychladnout za občasného míchání.

5

Máslo utřeme s cukrem, po lžících přidáme svařený krém. Řádně našleháme a přidáme na jemno nakrájený ananas.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept