Dort mandlový s ananasem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dort mandlový s ananasem
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 14579 |
Kategorie: | Pečené dorty |
Ingredience
Na krém | |
---|---|
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
200 g | Cukr moučkový |
500 g | Kompot ananasový |
2 polévková lžíce | Mandle |
0,3 l | Mléko polotučné |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Dort mandlový s ananasem | |
250 g | Cukr krupice |
150 g | Mandle |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
60 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
10 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 77g |
---|---|
Cholesterol | 98,7mg |
Draslík | 326,8mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 117,1mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,6mg |
Vitamín E | 6,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Kompot ananasový, Mandle, Vaječný žloutek slepičí, Cukr krupice, Mandle, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dort mandlový s ananasem postup přípravy receptu:
1 | Oloupané mandle nastrouháme, za sucha smícháme s moukou. |
2 | Bílky oddělíme od žloutků. Z bílků ušleháme tuhý sníh, po částech zašleháme cukr, zlehka vmícháme připravené mandle. |
3 | Z pečicího papíru vystřihneme 3 kruhy, složíme na plech, papír silně pomastíme máslem, naneseme těsto zhruba 3/4 cm vysoko. Upečeme ve středně vyhřáté troubě. Upečené pláty položíme na vál pečicím papírem nahoru, po chvilce papíry sloupneme. Pláty necháme vychadnout, poté je spojíme krémem a ananasem, potřeme povrch, ozdobíme na kousky nakrájeným ananasem, loupanými mandlemi. |
4 | Příprava krému: žloutky s mlékem, moukou a lžící cukru svaříme za stálého míchání ve vodní lázni na hustý krém, necháme vychladnout za občasného míchání. |
5 | Máslo utřeme s cukrem, po lžících přidáme svařený krém. Řádně našleháme a přidáme na jemno nakrájený ananas. |
Poznámka
Servírujeme studené.