Polévka slepičí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 150 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka slepičí
Celkový čas: | 150 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 1458 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
1 ks | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
1 ks | Květák |
1 ks | Mrkev kořen |
1 ks | Petržel kořen |
1 ks | Petržel - nať |
1 ks | Pórek |
0,5 ks | Slepice |
1 kávová lžička | Sůl |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 123,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 126,4mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Květák, Petržel kořen, Slepice, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Petržel - nať, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka slepičí postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou polovinu slepice rozčtvrtíme, křídlo i stehno nakrojíme v kloubu. |
2 | Dáme do hrnce a zalijeme vodou tak, až bude zcela ponořena. Osolíme,přidáme celou cibuli a vaříme skoro do měkka. Přidáme nakrájenou zeleninu a dovaříme do měkka. |
3 | Slepici z vývaru vyndáme, vývar zcedíme a zavaříme s nudlemi. Po odstavení posypeme petrželovou natí a popřípadě přidáme nakrájené slepičí maso. |