Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 14582

Ingredience

1 ks Cibule
3 polévková lžíce Ocet vinný
1 ks Okurka salátová
3 polévková lžíce Olej olivový
1 ks Paprika zelená
1 špetka Pepř černý mletý
2 kávová lžička Protlak rajčatový
8 ks Rajčata
1 špetka Sůl
100 g Veka
850 ml Voda pitná
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 745 kcal
Kilojoule 3 117kJ
35% Sacharidy 124 g
30% Tuky 23 g
16% Sodík 317 mg
36% Bílkoviny 20 g

Gaspacho postup přípravy receptu:

1

V hlubší míse smícháme zeleninu nakrájenou na kousky s rozdrobenou vekou. Dobře promícháme, přilijeme olej, vodu, sůl, pepř a prolisovaný česnek.

2

Směs mixujeme, dokud není hladká.

3

Přelijeme do nádoby a postupně ručně zašleháme olej. Dolijeme tolik rajské šťávy, aby polévka získala hezkou červenou barvu.

4

Necháme nejméně 2 hodiny vychladit.

5

Před podáváním našleháme, aby se všechny složky dobře promíchaly. Polévku ozdobíme dle chuti nakrájenou zeleninou.

Poznámka

Servírujeme studené. Česnek můžeme vynechat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept