Gaspacho - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Gaspacho
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 14582 |
Kategorie: | Studené polévky |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
3 polévková lžíce | Ocet vinný |
1 ks | Okurka salátová |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 ks | Paprika zelená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 kávová lžička | Protlak rajčatový |
8 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
100 g | Veka |
850 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 59g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 27g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 162,1mg |
Vitamín E | 3,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Ocet vinný, Okurka salátová, Paprika zelená, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Veka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Gaspacho postup přípravy receptu:
1 | V hlubší míse smícháme zeleninu nakrájenou na kousky s rozdrobenou vekou. Dobře promícháme, přilijeme olej, vodu, sůl, pepř a prolisovaný česnek. |
2 | Směs mixujeme, dokud není hladká. |
3 | Přelijeme do nádoby a postupně ručně zašleháme olej. Dolijeme tolik rajské šťávy, aby polévka získala hezkou červenou barvu. |
4 | Necháme nejméně 2 hodiny vychladit. |
5 | Před podáváním našleháme, aby se všechny složky dobře promíchaly. Polévku ozdobíme dle chuti nakrájenou zeleninou. |
Poznámka
Servírujeme studené. Česnek můžeme vynechat.